Äpplekladdkaka – receptbild

Äpplekladdkaka

En saftig och kladdig äpplekladdkaka med en härlig smak av äpple och kanel, perfekt som dessert eller till kaffet.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 100 g
strösocker 2 dl
vaniljsocker 1 tsk
kanel 1 tsk
ägg 2
vetemjöl 2 dl
äpple 2 styck
bakpulver 1 tsk
florsocker efter behov

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa ihop socker, vaniljsocker och kanel med äggen tills det blir fluffigt.
  4. Rör ner det smälta smöret.
  5. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  6. Skala och skiva äpplena tunt och vänd ner dem i smeten.
  7. Häll smeten i en smord och bröad form, cirka 24 cm i diameter.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  9. Låt kakan svalna och pudra över florsocker innan servering.