Yukhoe – Koreansk råbiff – receptbild

Yukhoe – Koreansk råbiff

Yukhoe är en koreansk råbiff med en smakrik marinad och krispig päron. En spännande rätt som passar till middag eller fest.

Ingredienser:

IngrediensMängd
lövbiff 400 g
nashipäron eller hårt anjoupäron ½
små äggulor 4
rostade pinjenötter 3 msk
bladpersilja till garnering
japansk soja 2 ½ msk
strösocker 2 tsk
sesamolja 1 msk
stor riven vitlöksklyfta 1
finhackad salladslök 1
rostade sesamfrön 1 msk
nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg köttet i frysen 1 timme. Blanda alla ingredienser till marinaden. Strimla päronet fint.
  2. Ta ut köttet ur frysen och skär i så tunna strimlor som möjligt. Skär även tvärs över strimlorna några gånger. Lägg köttet i en bunke och blanda med marinaden.
  3. Lägg päron i botten på 4 tallrikar, lägg på det marinerade köttet och en äggula i mitten på varje tallrik. Strö över pinjenötter och persilja. Servera gärna med hjärtsallad.