Whiskey- och ingefärsås – receptbild

Whiskey- och ingefärsås

En smakrik whiskey- och ingefärsås med citron och Kikkoman för sälta, perfekt till kött eller fågel.

Ingredienser:

IngrediensMängd
farinsocker 1 dl
makers mark whiskey (eller annan) 1 dl
citron saft och skal 1 st
ingefära
vatten 1-2 dl
kikkoman 1-2 msk
smör 1 klick
mörk redning

Gör så här

  1. Smält farinsocker tillsammans med vatten i en gryta och låt det koka upp.
  2. Häll i citronsaft och skalet ifrån en citron.
  3. Riv i rejält med ingefära.
  4. Låt det bubbla och reducera lite så att den tuffaste whiskey smaken lugnar sig.
  5. Smaka av med kanske 1-2 msk Kikkoman för sälta.
  6. Red av med mörk redning för att få lite trögare konsistens och låt koka upp.
  7. Lägg i en klick smör för att blanka såsen.
  8. Låt sjuda en stund på lagom värme när man märkt att redningen är aktiv.