Vitkålsfärslasagne – receptbild

Vitkålsfärslasagne

En smakrik och värmande rätt med vitkål och blandfärs, perfekt för en mysig middag.

Ingredienser:

IngrediensMängd
vitkålshuvud 1 litet
blandfärs 1 kg
skorpmjöl eller kokt potatis 1 dl
mjölk
buljongtärning (höns eller kalv) 1 st
gul lök 1
salt
peppar
sirap några msk
margarin eller olja

Gör så här

  1. Strimla vitkålen fint.
  2. Blanda ner buljongen, lös buljongtärningen först i lite varmt vatten om du använder tärning.
  3. Råriv löken och blanda i blandningen, tillsätt eventuellt lite senap.
  4. Tillsätt färsen och blanda noga.
  5. Stek en liten provbit av färsen för att kontrollera kryddningen.
  6. Stek vitkålen i margarin eller olja tills den blir lite mjuk och får lite färg.
  7. Salta lite och häll på några matskedar sirap.
  8. Varva i en ugnsform: först ett lager vitkål, sedan färsen, och sist ett lager vitkål igen.
  9. Grädda i ugnen på 200 grader i ca. 1 timme.
  10. Lägg gärna folie eller bakplåtpapper över mot slutet så att det inte blir bränt.
  11. Servera gärna med rårörda lingon och kokt potatis.