Vit brownie med tosca – receptbild

Vit brownie med tosca

En saftig vit brownie med en söt, syrlig toscatopping med nötter och citron.

Ingredienser:

IngrediensMängd
vit choklad 200 g
ägg 3 st
strösocker 3 dl
vaniljpulver 1 tsk
rågmjöl, ej grovt 3 dl
bakpulver 2 tsk
smör 100 g
turkisk yoghurt 2 dl
blandade nötter, t ex jordnötter, mandel 3 dl
smör 100 g
ljus sirap dl
vispgrädde ½ dl
strösocker 2 dl
citroner, finrivet skal 3 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Hacka chokladen och smält över varmt vattenbad.
  3. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Vänd ner chokladen.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  5. Bryns smöret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och luktar nötigt. Rör ner yoghurten.
  6. Blanda det med mjöl- och äggblandningen.
  7. Häll smeten i en rektangulär form, ca 25x35 cm, klädd med bakplåtspapper.
  8. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  9. Hacka nötterna grovt.
  10. Blanda resten av ingredienserna till toscan i en kastrull.
  11. Koka upp under omrörning, låt sjuda 5 minuter.
  12. Rör ner nötterna och häll smeten över kakan.
  13. Grädda ca 10 minuter till.
  14. Låt kakan kallna.