Viltlax – receptbild

Viltlax

Hasse Lax, Vilt - och kantarellfond ger den vilda smaken. Det blir också gott med kalvfond om du inte har viltfond hemma. Lite lingonsylt gör såsen mer vild än tam.

Ingredienser:

IngrediensMängd
laxfilé (hel eller portionsbitar) 600 g
salt 1 tsk
matlagningsgrädde 2 1/2 dl
koncentrerad vilt- och kantarellfond (eller viltfond) 2 msk
lingonsylt 2 msk
svartpeppar 1 krm
timjan 1 tsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
  2. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar och timjan. Häll över laxen.
  3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, t.ex. haricots verts, och gärna rårörda lingon.