Ugnsbakad Rabarber – receptbild

Ugnsbakad Rabarber

En enkel och god ugnsbakad rabarber med socker och kanel som passar perfekt som dessert.

Ingredienser:

IngrediensMängd
rabarber
socker
kanelstänger
vatten 1 msk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj av rabarbern och skär av roten.
  3. Skölj rabarbern noga. Om det är senare på sommaren rekommenderas att skala dem för att bli av med det trådiga yttre lagret.
  4. Skär rabarbern i kortare bitar på 1-2 cm.
  5. Lägg rabarbern i en ugnsfast form.
  6. Lägg ett lager strösocker på rabarbern, lägg sedan nästa lager och mera socker ovanpå.
  7. Lägg på några kanelstänger.
  8. Tillsätt max en matsked vatten.
  9. Grädda i ugnen i ungefär 1 timme.
  10. Smaka av och tillsätt mer socker om det behövs.