← Back
Ugnsbakad Rabarber
En enkel och god ugnsbakad rabarber med socker och kanel som passar perfekt som dessert.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
rabarber
socker
kanelstänger
vatten
1
msk
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skölj av rabarbern och skär av roten.
Skölj rabarbern noga. Om det är senare på sommaren rekommenderas att skala dem för att bli av med det trådiga yttre lagret.
Skär rabarbern i kortare bitar på 1-2 cm.
Lägg rabarbern i en ugnsfast form.
Lägg ett lager strösocker på rabarbern, lägg sedan nästa lager och mera socker ovanpå.
Lägg på några kanelstänger.
Tillsätt max en matsked vatten.
Grädda i ugnen i ungefär 1 timme.
Smaka av och tillsätt mer socker om det behövs.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶