Tomatsås – receptbild

Tomatsås

En smakrik tomatsås som passar perfekt till pasta och cannelloni med en krämig ostblandning.

Ingredienser:

IngrediensMängd
gul lök 1
vitlöksklyfta 1
olivolja 2 msk
körsbärstomater 2 burkar
torkad oregano 2 tsk
honung 1 tsk
salt 1 tsk
peppar 1 krm
cannelloni rör 11-12 st
mascarpone eller ricotta 1 burk
svartpeppar
salt
riven parmesan
zest ifrån citron
mozzarella

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i hälften av olivoljan ca 3 minuter i en stekpanna.
  4. Tillsätt körsbärstomater, oregano och honung.
  5. Låt koka upp och koka ca 10 minuter.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Koka tomatsåsen på plattan.
  8. Rör ihop ostblandningen av mascarpone eller ricotta, svartpeppar, salt, riven parmesan och citronzest.
  9. Fyll cannellonirören med ostblandningen.
  10. Lägg rören med fyllning i en ugnsform.
  11. Täck rören med tomatsås så att de är helt täckta för att undvika att de blir hårda.
  12. Strö mozzarella på toppen.
  13. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.