← Back
Tea cupcake with lemon syrup
A sweet tea cupcake soaked with fresh lemon syrup, perfect for fika or a light dessert.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
Smör
200
g
Strösocker
2
dl
Ägg
3
st
Vetemjöl
3
dl
Baka med fördeg
1
tsk
Bakpulver
1
tsk
Vaniljsocker
2
tsk
Vispgrädde
1
dl
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten.
Tillsätt vispgrädden och rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form.
Grädda i mitten av ugnen cirka 35 minuter.
Låt kakan svalna något i formen innan du vänder upp den på ett galler.
Blanda vatten, socker och saft från citron och låt koka upp till en lag.
Pensla kakan med citronlagen flera gånger medan den är varm.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶