Suzanne’s Old Fashioned Pumpkin Pie Recipe – receptbild

Suzanne’s Old Fashioned Pumpkin Pie Recipe

En klassisk och smakrik pumpapaj med kryddor och en härlig krämig fyllning som passar perfekt till hösten.

Ingredienser:

IngrediensMängd
pumpkin pulp purée 2 cups
heavy cream 1.5 cup
evaporated milk 350 ml
dark brown sugar 120 ml
white sugar 80 ml
salt 0.5 teaspoon
eggs 2 pieces
egg yolk 0.33 pieces
cinnamon 2 teaspoons
ground ginger 1 teaspoon
ground nutmeg 0.25 teaspoon
ground cloves 0.25 teaspoon
ground cardamom 0.25 teaspoon
lemon zest 0.5 teaspoon
pie crust 1 piece

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 425°F.
  2. Vispa äggen i en stor skål. Blanda i socker, salt, kryddor och citronskal. Rör ner pumpapuré och grädde. Vispa tills allt är väl blandat.
  3. Häll fyllningen i en okokt pajskal. Grädda i 425°F i 15 minuter. Sänk sedan temperaturen till 350°F och grädda ytterligare 45 till 55 minuter, eller tills en kniv som sticks in i mitten kommer ut ren. För att undvika att pajskalet blir för brunt kan du täcka kanterna med folie eller använda en pajskydd.
  4. Låt pumpapajen svalna på ett galler i 2 timmar. Pajen kommer att sjunka ihop när den svalnar.
  5. Servera med vispad grädde.