← Back
Spröda engelska scones
Ett recept på spröda engelska scones som kan varieras med torkad frukt eller choklad.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
smör
50
gram
vispgrädde
1.5
dl
ägg
1
st
bakpulver
1
tsk
vetemjöl
4
dl
salt
1
tsk
grädde
en liten skvätt
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda samman mjöl, salt och bakpulver.
Fördela smöret i mjölblandningen, gärna genom att riva det på ett rivjärn direkt ner i mjölblandningen.
Vispa upp ägget med en gaffel och blanda med vispgrädden.
Arbeta samman till en smidig deg.
Forma 6 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck lätt med handen på varje degboll.
Pensla lite grädde på varje scones innan de gräddas i ca 10 minuter.
I den här degen kan man blanda i torkad frukt, russin, riven mörk eller vit choklad för variation.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶