Spröda engelska scones – receptbild

Spröda engelska scones

Ett recept på spröda engelska scones som kan varieras med torkad frukt eller choklad.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 50 gram
vispgrädde 1.5 dl
ägg 1 st
bakpulver 1 tsk
vetemjöl 4 dl
salt 1 tsk
grädde en liten skvätt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda samman mjöl, salt och bakpulver.
  3. Fördela smöret i mjölblandningen, gärna genom att riva det på ett rivjärn direkt ner i mjölblandningen.
  4. Vispa upp ägget med en gaffel och blanda med vispgrädden.
  5. Arbeta samman till en smidig deg.
  6. Forma 6 bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Tryck lätt med handen på varje degboll.
  8. Pensla lite grädde på varje scones innan de gräddas i ca 10 minuter.
  9. I den här degen kan man blanda i torkad frukt, russin, riven mörk eller vit choklad för variation.