Smörugnar Brödbullar – receptbild

Smörugnar Brödbullar

Läckra, fluffiga smörugnar brödbullar med en gyllenbrun yta och sesamfrö på toppen, perfekta som tillbehör till måltider eller som frukostbröd.

Ingredienser:

IngrediensMängd
vetemjöl 7 dl
jäst 25 g
mjölk 3 dl
smör 100 g
strösocker 1 msk
salt 1 tsk
ägg 1

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med mjölken, värm till fingervarmt.
  2. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med smör- och mjölkblandningen.
  3. Tillsätt socker, salt och det mesta av vetemjölet.
  4. Arbeta degen smidig och låt den jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i bitar.
  6. Forma till bullar och lägg på bakplåtspapper.
  7. Låt bullarna jäsa ytterligare 20 minuter.
  8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön eller annat pålägg.
  9. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i cirka 10 minuter eller tills bullarna är gyllene.