Rostad sparris med solroskärnor och jordgubbar – receptbild

Rostad sparris med solroskärnor och jordgubbar

Ett tips på en förrätt eller ett tillbehör till något grillat eller en bit fisk. Torrosta rå sparris och solroskärnor för en smakrik och enkel rätt.

Ingredienser:

IngrediensMängd
rå sparris
solroskärnor
smör eller olja
lime 1 st
jordgubbar
olivolja
svartpeppar
flingsalt

Gör så här

  1. Torrosta rå sparris och solroskärnor i ca "5" minuter tills de får färg, tillsätt eventuellt lite smör eller olja.
  2. Pressa saften av en lime över och låt karamelliseras en minut till på hög värme.
  3. Lägg upp sparrisen och solroskärnorna på ett serveringsfat.
  4. Skiva jordgubbar och ringla olivolja över dem.
  5. Strö över svartpeppar och flingsalt på jordgubbarna.
  6. Servera sparrisen tillsammans med de kryddade jordgubbarna.