Rostad sparris med solroskärnor och jordgubbar – receptbild

Rostad sparris med solroskärnor och jordgubbar

Ett tips på en förrätt eller ett tillbehör till något grillat eller en bit fisk.

Ingredienser:

IngrediensMängd
rå sparris 1 portion
solroskärnor 1 handfull
smör eller olja 1 mängd efter smak
lime 1 styck
jordgubbar 1 portion
olivolja 1 mängd efter smak
svartpeppar 1 kvarnslag
flingsalt 1 nypa

Gör så här

  1. Torrosta rå sparris och solroskärnor i ca "5" minuter tills de får färg, eventuellt med lite smör eller olja.
  2. Pressa saften av en lime över sparrisen och låt karamelliseras en minut till på hög värme.
  3. Lägg upp sparrisen och solroskärnorna på ett serveringsfat.
  4. Servera tillsammans med skivade jordgubbar som ringlas med olivolja och kryddas med svartpeppar och flingsalt.