Räkfräset med spenat och chili – receptbild

Räkfräset med spenat och chili

Sugen på något riktigt fredagsgott? Fräs skaldjur, nötter och spenat och smaksätt med chili, lök och vitlök. Servera med citronklyftor.

Ingredienser:

IngrediensMängd
räkor med skal 500 g
röd spansk chilipeppar 1/2
hasselnötskärnor 50 g
gul lök 1 st
vitlöksklyfta 1 st
färsk spenat 500 g
smör 2 msk
salt 1/2 tsk
peppar 1 krm

Gör så här

  1. Skala räkorna.
  2. Skölj, kärna ur och strimla chilin.
  3. Grovhacka nötterna.
  4. Skala och finhacka lök och vitlök.
  5. Smält hälften av smöret i en traktörpanna.
  6. Lägg i löken när smöret är ljusgult och låt fräsa ca 2 minuter.
  7. Låt spenaten fräsa med löken tills all vätska kokat in.
  8. Krydda med salt och peppar.
  9. Fördela spenaten på tallrikar.
  10. Låt det resterande smöret smälta ner i en kastrull.
  11. Lägg i räkor, chili och nötter och låt fräsa hastigt under omrörning tills allt är genomvarmt.
  12. Fördela räkfräset på spenatbädden.
  13. Servera med klyftor av citron och sprödvarmt bröd.