Rabarber med kanel – receptbild

Rabarber med kanel

En enkel och smakrik ugnsbakad rabarber med kanel och socker, perfekt som dessert eller tillbehör.

Ingredienser:

IngrediensMängd
rabarber
socker
kanelstänger
vatten 1 msk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj av rabarbern och skär av roten.
  3. Skölj dem noga. Om det är senare på sommaren rekommenderas att skala dem för att bli av med det trådiga yttre lagret.
  4. Skär rabarbern i kortare bitar på 1-2 cm.
  5. Lägg rabarbern i en ugnsfast form.
  6. Strö ett lager socker över rabarbern, lägg sedan på nästa lager och mera socker.
  7. Lägg på några kanelstänger.
  8. Tillsätt max en matsked vatten.
  9. Grädda i ugnen i ungefär 1 timme.
  10. Smaka av och tillsätt mer socker om det behövs.