Pumpasoppa med sesamfrön – receptbild

Pumpasoppa med sesamfrön

En värmande och smakrik pumpasoppa som får en extra touch av rostad sesam.

Ingredienser:

IngrediensMängd
pumpa 1 kg
gul lök 1 st
vitlöksklyfta 2 st
olja 2 msk
grönsaksbuljong 7 dl
salt 1 krm
peppar 1 krm
sesamfrön 2 msk

Gör så här

  1. Skala och tärna pumpan.
  2. Hacka lök och vitlök.
  3. Fräs lök och vitlök i olja tills de mjuknar.
  4. Tillsätt pumpan och häll på grönsaksbuljong.
  5. Låt koka tills pumpan är mjuk, cirka 20 minuter.
  6. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de får färg och strö över soppan vid servering.