← Back
Plommonlängd
En klassisk plommonlängd med smak av mandelmassa och kanel.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
smör eller margarin (ev laktosfritt)
150
g
vetemjöl
3
dl
kallt vatten
3
msk
mandelmassa
100
g
kanel
½
tsk
plommon
3
st
ägg
till pensling
Gör så här
Hacka ihop matfett, mjöl samt vatten och forma till en deg. Låt vila kallt i 1 tim.
Kavla ut degen till en längd, 15x40 cm. Riv mandelmassan och lägg i mitten. Lämna en kant runtom.
Strö över kanel. Klyfta plommonen och lägg ovanpå. Vik upp en kant runtom och tryck till. Pensla kanten med uppvispat ägg.
Grädda i 225°, 20 min. Låt svalna.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶