← Back
Plommonkompott till ost
En smakrik plommonkompott som är perfekt att servera till ostbrickan.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
plommon
10
st
riven ingefära
1
msk
ljus muscovadosocker
2
dl
pressad citronsaft
1
tsk
vatten
1
dl
gelésocker multi
1
dl
florsocker
1
dl
vatten
½
msk
Gör så här
Skålla, skala och kärna ur plommonen. Dela fruktköttet i bitar och blanda med ingefära, socker och citronsaft.
Koka i ca 15 min tills plommonen är mjuka och kompott börjar tjockna.
Låt kallna. Kompotten är perfekt att servera till en ostbricka.
Hacka ihop matfett, mjöl samt vatten och forma till en deg. Låt vila kallt i 1 tim.
Koka upp vatten och gelésocker. Koka i 1½ min och låt svalna. Skeda gelén över plommonen.
Rör ut florsocker i vatten och glasera kanterna.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶