Plommonkompott till ost – receptbild

Plommonkompott till ost

En smakrik plommonkompott som är perfekt att servera till ostbrickan.

Ingredienser:

IngrediensMängd
plommon 10 st
riven ingefära 1 msk
ljus muscovadosocker 2 dl
pressad citronsaft 1 tsk
vatten 1 dl
gelésocker multi 1 dl
florsocker 1 dl
vatten ½ msk

Gör så här

  1. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Dela fruktköttet i bitar och blanda med ingefära, socker och citronsaft.
  2. Koka i ca 15 min tills plommonen är mjuka och kompott börjar tjockna.
  3. Låt kallna. Kompotten är perfekt att servera till en ostbricka.
  4. Hacka ihop matfett, mjöl samt vatten och forma till en deg. Låt vila kallt i 1 tim.
  5. Koka upp vatten och gelésocker. Koka i 1½ min och låt svalna. Skeda gelén över plommonen.
  6. Rör ut florsocker i vatten och glasera kanterna.