Pestosill – receptbild

Pestosill

En spännande och välsmakande sill med smak av pesto, perfekt för påskbordet.

Ingredienser:

IngrediensMängd
inläggningssill 2 burkar à 420 g
pinjenötter 3 msk
basilika 2 krukor
vitlöksklyfta 1
olivolja 1 dl
riven parmesan 50 g
crème fraiche 5 dl

Gör så här

  1. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av.
  2. Skär sedan fisken på snedden i 2 centimeter breda bitar.
  3. Rosta pinjenötterna.
  4. Kör nötterna, basilikan och vitlöken till en puré i en matberedare.
  5. Häll sedan ned oljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång.
  6. Rör i parmesanen.
  7. Blanda crème fraiche och pesto.
  8. Smaka av med salt och peppar.
  9. Rör ihop med sillen.
  10. Lägg i en burk, täck med lock och ställ in i kylskåpet.
  11. Låt stå i minst två dygn.