← Back
Pestosill
En spännande och välsmakande sill med smak av pesto, perfekt för påskbordet.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
inläggningssill
2
burkar à 420 g
pinjenötter
3
msk
basilika
2
krukor
vitlöksklyfta
1
olivolja
1
dl
riven parmesan
50
g
crème fraiche
5
dl
Gör så här
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av.
Skär sedan fisken på snedden i 2 centimeter breda bitar.
Rosta pinjenötterna.
Kör nötterna, basilikan och vitlöken till en puré i en matberedare.
Häll sedan ned oljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång.
Rör i parmesanen.
Blanda crème fraiche och pesto.
Smaka av med salt och peppar.
Rör ihop med sillen.
Lägg i en burk, täck med lock och ställ in i kylskåpet.
Låt stå i minst två dygn.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶