Pasta med bacon och ägg – receptbild

Pasta med bacon och ägg

En enkel och krämig pastarätt med bacon och ägg som är snabb att laga.

Ingredienser:

IngrediensMängd
bacon 2 skivor
vitlök 1 klyfta
pasta 250 g
olivolja 2 msk
salt 1 tsk
ägg 2 st
äggulor 1-2 st
peppar efter smak
parmesan 70-100 g

Gör så här

  1. Stek bacon tillsammans med vitlök tills det är knaprigt.
  2. Koka pastan med olivolja och salt. Spara lite av pastavattnet när pastan är klar.
  3. Vispa ihop ägg, äggulor, salt, peppar och parmesan i en skål.
  4. När pastan är klar, blanda i baconet och häll över äggblandningen. Rör snabbt så att äggen inte blir till äggröra.
  5. Tillsätt lite av pastavattnet och blanda tills såsen blir krämig. Tillsätt mer vatten efter önskad konsistens.
  6. Smaka av och tillsätt mer salt, peppar och olivolja om det behövs.