Palak Paneer är en indisk rätt med spenat och paneerost. Den är smakrik med en mängd kryddor och serveras gärna med ris, naanbröd och limeklyftor.
Ingrediens | Mängd |
---|---|
paneer-ost | 450 g |
fryst bladspenat | 250 g |
rödlök | 1 liten |
gul lök | 1 liten |
vitlöksklyftor | 5 |
lagerblad | 3 |
gula senapsfrön | 1/2 tsk |
malen koriander | 1 tsk |
malen spiskummin | 1 tsk |
chilipulver | 1 tsk |
paprikapulver | 1 tsk |
garam masala | 1/2 tsk |
malen gurkmeja | 1 krm |
salt | 2 tsk |
strösocker | 1 msk |
körsbärstomater | 10 |
grön chili eller piripiri | 1 grön chili |
röd paprika | 1 |
tomatpuré | 1 dl |
finriven ingefära | 1 msk |
grovkornig senap | 1 tsk |
vispgrädde | 3 dl |
rapsolja | |
kokt ris | |
naanbröd | |
limeklyftor |