Palak Paneer är en indisk rätt med spenat och paneerost. Den är smakrik med en mängd kryddor och serveras gärna med ris, naanbröd och limeklyftor.
| Ingrediens | Mängd |
|---|---|
| paneer-ost | 450 g |
| fryst bladspenat | 250 g |
| rödlök | 1 liten |
| gul lök | 1 liten |
| vitlöksklyftor | 5 |
| lagerblad | 3 |
| gula senapsfrön | 1/2 tsk |
| malen koriander | 1 tsk |
| malen spiskummin | 1 tsk |
| chilipulver | 1 tsk |
| paprikapulver | 1 tsk |
| garam masala | 1/2 tsk |
| malen gurkmeja | 1 krm |
| salt | 2 tsk |
| strösocker | 1 msk |
| körsbärstomater | 10 |
| grön chili eller piripiri | 1 grön chili |
| röd paprika | 1 |
| tomatpuré | 1 dl |
| finriven ingefära | 1 msk |
| grovkornig senap | 1 tsk |
| vispgrädde | 3 dl |
| rapsolja | |
| kokt ris | |
| naanbröd | |
| limeklyftor |