Örtpanerad rödspätta med currysallad – receptbild

Örtpanerad rödspätta med currysallad

En god och smakrik rätt med örtpanerad rödspätta serverad med en frisk currysallad.

Ingredienser:

IngrediensMängd
rödspättafilé 500 g
ströbröd 2 dl
mandelspån 1 dl
dill 1 kruka
vetemjöl 1 dl
ägg 1 uppvispat
crème fraiche 1 dl
majonnäs ½ dl
curry 1 tsk
vitvinsvinäger 1 msk
spetskål ½ ca 300 g
hjärtsallad 2
smör
rapsolja
salt
svartpeppar

Gör så här

  1. Krydda fisken med ½ tsk salt runtom. Plocka dillen, hacka 2 msk och spara resten. Blanda den hackade dillen med ströbröd och mandel på ett fat. Vänd fisken i mjöl, ägg och sist ströbrödsblandningen.
  2. Vispa ihop crème fraiche, majonnäs, curry, vinäger och 2 krm salt i en salladsskål.
  3. Strimla spetskålen. Plocka bladen från salladen. Blanda kålen med salladsbladen och dressingen. Toppa med resten av dillen.
  4. Stek fisken i smör och olja tills den är gyllene och frasig och servera med salladen. Servera gärna med citronklyftor.