Myntabiff i salladskorg – receptbild

Myntabiff i salladskorg

Färdebordet nappar på torsdagskvällen och ställer i kylen. Rostbiffen behöver bara en snabb marinering, nästa för servering.

Ingredienser:

IngrediensMängd
rostbiff rostfri ca 10-12 skivor
japansk soja 3 msk
sambal oelek 2 tsk
vitvinsvinäger 1 tsk
flytande honung 1 msk
mynta 1 kruka
böngroddar 1 burk (410 g)
sesamfrön, gärna vita och svarta 2 tsk
isbergssalladshuvud 1 st
rapsolja efter behov

Gör så här

  1. Blanda soja, sambal oelek, vinäger, honung, rörs ihop med finstrimlad mynta till en marinad.
  2. Låt rostbiffen marinera några timmar i marinaden.
  3. Strimla rostbiffen och vänd ihop med marinerad böngroddarna.
  4. Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna.
  5. Lossa blad av isbergssalladen och lägg ut på ett fat.
  6. Portionera ut marinerad rostbiff i salladsbladen.
  7. Strö över sesamfrön och servera genast.