Morotssallad med yoghurt, kokos och mynta – receptbild

Morotssallad med yoghurt, kokos och mynta

Den fräscha morotssalladen med yoghurt, kokos och mynta är snabb att göra och passar perfekt som en lätt rätt eller som tillbehör.

Ingredienser:

IngrediensMängd
morötter 4 350 g
salladslökar 2 st
kokos 1 dl
cashewnötter 1 dl
lime 1 st
grekisk yoghurt (10%) 3 dl
mynta 1 kruka

Gör så här

  1. Ansa och riv morötterna grovt på rivjämret. Ansa och strimla salladslöken fint på snedden.
  2. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Rosta nötterna. Hacka nötterna grovt.
  3. Skär limen i fyra klyftor.
  4. Bred ut yoghurten på en tallrik, fördela morötterna på yoghurten. Toppa med kokos, nötter, salladslök och myntablad.
  5. Servera med limeklyftor.