Mischmasch med kladdkaka, kolasås & ingefärspäron – receptbild

Mischmasch med kladdkaka, kolasås & ingefärspäron

Avsluta året med en lekfull dessert. Som en sviss fast bättre. Gå på fryst färdig kladdkaka eller baka egen.

Ingredienser:

IngrediensMängd
päron, t ex conference 2 st
färsk ingefära 2 cm
strösocker ½ dl
vispgrädde 2 dl
maränger 15-25 st
färdig kladdkaka 1 ca 400 g
vaniljglass 1 liter
kolasås 1 dl
frysta lingon dl

Gör så här

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär i ca 2 cm stora bitar. Skala och skiva ingefäran tunt.
  2. Koka upp 3 dl vatten, socker och ingefära. Lägg i päronbitarna och låt sjuda ca 2 minuter eller tills de är mjuka. Låt kallna i lagen.
  3. Vispa grädden.
  4. Sila bort lagen från päronen.
  5. Häll ut marängerna på ett stort fat.
  6. Bryt kladdkakan i bitar och lägg på.
  7. Fördela päronbitar och glass över.
  8. Ringla över kolasås och klicka på grädde.
  9. Toppa med lingon.