Melonsoppa med spröd parmaskinka – receptbild

Melonsoppa med spröd parmaskinka

En kall melonsoppa med citron och spröd parmaskinka som är lätt att laga och passar perfekt som förrätt eller en svalkande rätt.

Ingredienser:

IngrediensMängd
melon 1-2 st
honungsmelon 1 st (oval)
citroner 4 obesprutade
parmaskinka 6 skivor
bröd 1 gott

Gör så här

  1. Halvera melonen och avlägsna kärnorna.
  2. Skala melonen och skär i grova bitar.
  3. Skala citronerna och skär dem i grova bitar.
  4. Mixa melon och citron i matberedare till en smidig massa (som en tjock soppa i konsistensen).
  5. Låt soppan kallna helt före servering.
  6. Sätt ugnen på 200°.
  7. Lägg skinkan på bakplåtspapper och rosta den i ugnen tills den är spröd, ca 5–6 minuter.
  8. Lägg upp den iskalla soppan i djupa tallrikar.
  9. Grovhacka parmaskinkan och strö den över soppan.
  10. Servera gott bröd till.
  11. Tips: Du kan använda vanlig honungsmelon, galiamelon eller nätmelon istället.
  12. Du kan också grilla parmaskinkan istället för att rosta den i ugnen, se bara upp så den inte bränns.