En saftig köttfärslimpa med smakrik BBQ-sås och krämigt potatismos gjort på potatisskal för extra smak och textur.
| Ingrediens | Mängd |
|---|---|
| nötfärs | 500 g |
| fläskkorvsfärs | 500 g |
| röd lök | 0.5 st |
| vitlöksklyftor | 3 st |
| havregryn | 125 g |
| ägg | 1 st |
| mjölk | 250 ml |
| salt | nypa |
| tomatsås | 250 ml |
| lökpulver | 2 tsk |
| vitlökspulver | 1 tsk |
| engelsk senapspulver | 1 tsk |
| sirap | 120 g |
| kryddnejlika malen | 1 tsk |
| paprika | 1 tsk |
| worcestershiresås | 2 msk |
| lönnsirap | 60 ml |
| ciderättika | 60 ml |
| brunt socker | 2 msk |
| bourbon | 3 msk |
| espresso | 1 shot |
| stora potatisar | 4 st |
| mjölk till potatismos | 500 ml |
| smör | 25 g |
| salt och peppar | efter smak |