En saftig köttfärslimpa med smakrik BBQ-sås och krämigt potatismos gjort på potatisskal för extra smak och textur.
Ingrediens | Mängd |
---|---|
nötfärs | 500 g |
fläskkorvsfärs | 500 g |
röd lök | 0.5 st |
vitlöksklyftor | 3 st |
havregryn | 125 g |
ägg | 1 st |
mjölk | 250 ml |
salt | nypa |
tomatsås | 250 ml |
lökpulver | 2 tsk |
vitlökspulver | 1 tsk |
engelsk senapspulver | 1 tsk |
sirap | 120 g |
kryddnejlika malen | 1 tsk |
paprika | 1 tsk |
worcestershiresås | 2 msk |
lönnsirap | 60 ml |
ciderättika | 60 ml |
brunt socker | 2 msk |
bourbon | 3 msk |
espresso | 1 shot |
stora potatisar | 4 st |
mjölk till potatismos | 500 ml |
smör | 25 g |
salt och peppar | efter smak |