Maskrosvin – receptbild

Maskrosvin

Ett recept på maskrosvin som ger en somrig och mild dryck gjord på maskrosblommor.

Ingredienser:

IngrediensMängd
maskrosblommor utan stilkar 3 liter
vatten 5 liter
socker kg
citroner 3

Gör så här

  1. Lägg blommorna i en stor kruka (plastspann). Häll det kokande vattnet över blommorna.
  2. Låt stå i 1 dygn.
  3. Sila i påse blommorna, sätt till sockret och skär citronerna i skivor, ta bort kärnor.
  4. Lägg på lock, men ej för tätt.
  5. Låt stå i 3 veckor eller tills jäsningen slutat.
  6. Tillsätt ej här efter det väser.
  7. Sila vinet.
  8. Tillsätt dugar (jäsnäring).
  9. Häll i en flaska eller burk med dammsaner och låt stå och buteljera.
  10. Vinet försilvrat och kan lagras upp till 1 år.
  11. OBS! Vänta med att lägga i rumstemperatur men serveras kallt.
  12. Vinet är sött.