← Back
Maskrosvin
Ett recept på maskrosvin som ger en somrig och mild dryck gjord på maskrosblommor.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
maskrosblommor utan stilkar
3
liter
vatten
5
liter
socker
1¾
kg
citroner
3
Gör så här
Lägg blommorna i en stor kruka (plastspann). Häll det kokande vattnet över blommorna.
Låt stå i 1 dygn.
Sila i påse blommorna, sätt till sockret och skär citronerna i skivor, ta bort kärnor.
Lägg på lock, men ej för tätt.
Låt stå i 3 veckor eller tills jäsningen slutat.
Tillsätt ej här efter det väser.
Sila vinet.
Tillsätt dugar (jäsnäring).
Häll i en flaska eller burk med dammsaner och låt stå och buteljera.
Vinet försilvrat och kan lagras upp till 1 år.
OBS! Vänta med att lägga i rumstemperatur men serveras kallt.
Vinet är sött.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶