Marinad till lax – receptbild

Marinad till lax

En smakrik asiatisk marinad som passar perfekt till lax, med en balanserad kombination av syra, sötma och hetta.

Ingredienser:

IngrediensMängd
äpple 1/2 st
solovitlök 1 st
röd chilipeppar 1/2 st
rapsolja 1/2 dl
kikkoman 2-3 msk
ingefära 2-3 cm
lime 1 st
honung 2 msk

Gör så här

  1. Finhacka äpplet.
  2. Riv solovitlöken.
  3. Finhacka den röda chilipepparn.
  4. Blanda äpple, solovitlök, chilipeppar, rapsolja, kikkoman, riven ingefära, zest och juice från lime samt honung i en skål.
  5. Lägg laxen i marinaden och låt den marinera i cirka 30 minuter eller längre.
  6. Ta upp laxen ur marinaden och grilla den.
  7. Häll marinaden i en såsgryta och koka upp den med lite mer vätska, som vitt vin eller mirin.
  8. Reducera marinaden tills den är lite mer trögflytande.
  9. Smaka av och tillsätt eventuellt mer sötma (socker eller honung) eller sälta.
  10. Servera laxen med ris och asiatiska gurkor.