Marängrecept – receptbild

Marängrecept

Ett enkelt marängrecept som kan smaksättas med hallonsaft och blandas med grädde för en härlig dessert.

Ingredienser:

IngrediensMängd
äggvitor 3 st
lime/citron saft
socker 3 dl
hallonsaft 1-2 dl
grädde 2 dl
äggulor

Gör så här

  1. Vispa äggvitor och lime/citron saft med 1 dl socker till fast skum.
  2. När det satt sig, vispa i ytterligare 1 dl socker tills det blir fast skum.
  3. Häll i smaksättning, till exempel 1-2 dl hallonsaft, och vispa ihop.
  4. Om det behövs, vispa i ytterligare 1 dl socker för att få marängen fastare.
  5. Vispa 2 dl grädde (och eventuellt äggulor) i en egen skål.
  6. Rör sedan ned grädden i marängsmeten.
  7. Frys in i en bra skål.