Maräng med choklad – receptbild

Maräng med choklad

En lätt och luftig maräng med smak av mörk choklad, perfekt som dessert eller till fika.

Ingredienser:

IngrediensMängd
äggvita(or) 3 st
socker 2 dl
mörk blockchoklad 50 gram

Gör så här

  1. Börja med att lägga chokladen i en skål och ställ denna på ett vattenbad på låg värme.
  2. Under tiden som chokladen sakta smälter så häller du äggvitor och socker i en värmetålig skål.
  3. Skålen sätter du över en kastrull med sjudande vatten och vispar med en elvisp i 5-10 minuter.
  4. Ta skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock. Marängen är färdigvispad när du kan vända skålen upp och ned utan att marängen åker ner.
  5. Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun.
  6. Klicka ut marängen i 12 stycken jämnstora klickar på plåt med bakplåtspapper.
  7. Sätt in i ugnen på 125 grader tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timme!