← Back
Maräng med choklad
En lätt och luftig maräng med smak av mörk choklad, perfekt som dessert eller till fika.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
äggvita(or)
3
st
socker
2
dl
mörk blockchoklad
50
gram
Gör så här
Börja med att lägga chokladen i en skål och ställ denna på ett vattenbad på låg värme.
Under tiden som chokladen sakta smälter så häller du äggvitor och socker i en värmetålig skål.
Skålen sätter du över en kastrull med sjudande vatten och vispar med en elvisp i 5-10 minuter.
Ta skålen från värmen och vispa marängen sval och tjock. Marängen är färdigvispad när du kan vända skålen upp och ned utan att marängen åker ner.
Häll i chokladen och rör om med något enstaka tag så att smeten blir vackert strimmig, inte ljusbrun.
Klicka ut marängen i 12 stycken jämnstora klickar på plåt med bakplåtspapper.
Sätt in i ugnen på 125 grader tills de släpper från bakplåtspappret, cirka 1 timme!
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶