Mandelpotatis- och kokosbullar – receptbild

Mandelpotatis- och kokosbullar

Smarriga mandelpotatis- och kokosbullar som passar perfekt som tillbehör eller på buffébordet. Servera med stekt fläsk, fetaost eller lammkorvar för en komplett måltid.

Ingredienser:

IngrediensMängd
mandelpotatis 1 kg
ägg 2 st
smör 2 msk
curry 1 tsk
dill, hackad 1 kruka
salt 1 tsk
kokosflingor 2 dl
smör till stekning

Gör så här

  1. Lägg den oskalade potatisen i kokande saltat vatten och sjud i 20 minuter.
  2. Skala potatisen och mosa den med en gaffel.
  3. Blanda moset med ägg, smält smör, curry, dill och smaka av med salt.
  4. Låt moset kallna.
  5. Forma platta bullar och vänd dem i kokos.
  6. Fräs bullarna gulbruna på båda sidor i medeltemperatur.
  7. Servera med stekt fläsk, fetaost eller lammkorvar.