Mandelmassa Längder – receptbild

Mandelmassa Längder

En läcker kaka med mandelmassa inbakad i smörig deg, perfekt till fika eller som dessert.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 200 g
Dansukker Ekologiskt Rörsocker 1 dl
Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 1 dl
Dansukker EKO Ljus Sirap 2 msk
vetemjöl 4 1/2 dl
bakpulver 2 tsk
kardemumma 2 tsk
mandelmassa 200 g
mandelspån
Dansukker Florsocker
vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ihop smör, rörsocker, muscovadorörsocker och sirap.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en annan skål och tillsätt i smeten.
  4. Arbeta ihop smeten till en deg.
  5. Riv mandelmassan på ett rivjärn.
  6. Rulla degen till 4 längder, fördela längderna på två plåtar med bakplåtspapper.
  7. Gör en grop längs med längdernas mitt och fyll med mandelmassa.
  8. Nyp ihop längderna så att mandelmassan är helt inbakade i degen och platta sedan till längderna lätt med en gaffel.
  9. Strö på mandelspån.
  10. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter.
  11. Låt längderna svalna lite innan du skär de till snittar.
  12. Pudra på florsocker och servera med grädde eller ät de som de är.