Ljuvliga hastbullar med kanelgömma – receptbild

Ljuvliga hastbullar med kanelgömma

Underbart goda, snabbgjorda kanelbullar gjorda med bakpulver och därför behöver de inte jäsa. De blir oerhört saftiga och mjuka.

Ingredienser:

IngrediensMängd
bakpulver 4 tsk
vaniljsocker 2 tsk
strösocker 1 ½ dl
vetemjöl 7 ½ dl
smör 150 g
filmjölk 3 ½ dl
smör (fyllning) 50 g
strösocker (fyllning) ½ dl
kanel 2 tsk
pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, vaniljsocker, strösocker och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
  2. Fördela degen i ca 20 muffinsformar utställda på en ugnsplåt. Eller i en muffinsplåt så håller de formen bättre (som jag har gjort).
  3. Blanda ihop smör, strösocker och kanel till en massa i en skål.
  4. Gör en grop mitt i varje bulle och lägg ner en klick fyllning.
  5. Strö pärlsocker på kanterna, på degen.
  6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk. Bullarna är godast när de är nygräddade.