← Back
Lingonpäron
Lingonpäron är en fräsch och syrlig dessert som passar utmärkt med grädde eller glass.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
päron
2
kg
vaniljstång
1/2
st
lingondricka
1 1/2
liter
strösocker
1 1/2
liter
Gör så här
Skölj och skala päronen. Skrapa stjälkarna och korta dem eventuellt något.
Klipp upp vaniljstången, skrapa ur fröna och klipp stången i småbitar.
Koka upp lingondricka, vanilj och socker. Skumma lagen.
Lägg i päronen och koka dem mjuka och klara.
Ta upp frukten med en hålslev och låt den rinna av och kallna.
Lägg päronen i krukor eller i frysförpackningar.
Koka ihop lagen och skumma väl. Låt lagen kallna och håll den över frukten så att det täcker.
Lägg på ett tefat med en tyngd på om päronen förvaras i krukor. Förvara kallt. Om lagen tunnar sig kan den kokas ihop före serveringen.
Servera till dessert med grädde eller glass.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶