Lingonpäron – receptbild

Lingonpäron

Lingonpäron är en fräsch och syrlig dessert som passar utmärkt med grädde eller glass.

Ingredienser:

IngrediensMängd
päron 2 kg
vaniljstång 1/2 st
lingondricka 1 1/2 liter
strösocker 1 1/2 liter

Gör så här

  1. Skölj och skala päronen. Skrapa stjälkarna och korta dem eventuellt något.
  2. Klipp upp vaniljstången, skrapa ur fröna och klipp stången i småbitar.
  3. Koka upp lingondricka, vanilj och socker. Skumma lagen.
  4. Lägg i päronen och koka dem mjuka och klara.
  5. Ta upp frukten med en hålslev och låt den rinna av och kallna.
  6. Lägg päronen i krukor eller i frysförpackningar.
  7. Koka ihop lagen och skumma väl. Låt lagen kallna och håll den över frukten så att det täcker.
  8. Lägg på ett tefat med en tyngd på om päronen förvaras i krukor. Förvara kallt. Om lagen tunnar sig kan den kokas ihop före serveringen.
  9. Servera till dessert med grädde eller glass.