Lax- och mangosallad – receptbild

Lax- och mangosallad

Dressing kan förberedas dagen före. Men blanda inte salladen förrän i förväg, eftersom laxen tillagas av limens syra.

Ingredienser:

IngrediensMängd
färsk skinn- och benfri laxfilé i bit (som varit fryst minst 3 dygn) 1/2 kg
mango 1/2 st
sallad 3 msk
färsk lime (saft och 1 lime finrivet skal) 1 st
rapsolja 2 msk
sesamfrön att strö över efter behov

Gör så här

  1. Ta fram och låt laxen halvtina.
  2. Ta fram mango om den är fryst.
  3. Ska, kärna ur och skär mango i tunna stora bitar om den är färsk.
  4. Skala, kärna ur och tärna gul lök.
  5. Blanda soja, limejuice och limefinrivet skal.
  6. Skär laxen i små tärningar.
  7. Blanda mango, lök, gul lök och soja dressingen.
  8. Rör i rapsolja och låt marinera ca 20 minuter.
  9. Grovhacka kaffir lime eller koriander och blanda med laxblandningen strax före servering.
  10. Forma i små galler eller skålar.
  11. Toppa med rostat sesamfrön och ev sesamolja.