Lax i ugn med parmesan – receptbild

Lax i ugn med parmesan

En enkel och god lax i ugn med parmesan och en krämig sås som passar perfekt till vardagsmiddagen.

Ingredienser:

IngrediensMängd
salt
peppar
laxfiléer 600 gram
vitlöksklyftor 2 st
koncentrerad fiskfond 1 msk
riven parmesan 60 gram
vispgrädde 2.5 dl

Gör så här

  1. Salta och peppra laxen.
  2. Lägg laxen i en lagom stor form så att såsen inte flyter ut.
  3. Blanda vispgrädde, pressade vitlöksklyftor och koncentrerad fiskfond.
  4. Häll hälften av den rivna parmesanen i gräddblandningen och blanda.
  5. Häll gräddblandningen över laxen i formen.
  6. Strö resten av parmesanen ovanpå.
  7. Sätt ugnen på 200 grader.
  8. Tillaga laxen i ugnen i 20-25 minuter om laxen är upptinad, annars 30-40 minuter.