← Back
Lax i ugn med parmesan
En enkel och god lax i ugn med parmesan och en krämig sås som passar perfekt till vardagsmiddagen.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
salt
peppar
laxfiléer
600
gram
vitlöksklyftor
2
st
koncentrerad fiskfond
1
msk
riven parmesan
60
gram
vispgrädde
2.5
dl
Gör så här
Salta och peppra laxen.
Lägg laxen i en lagom stor form så att såsen inte flyter ut.
Blanda vispgrädde, pressade vitlöksklyftor och koncentrerad fiskfond.
Häll hälften av den rivna parmesanen i gräddblandningen och blanda.
Häll gräddblandningen över laxen i formen.
Strö resten av parmesanen ovanpå.
Sätt ugnen på 200 grader.
Tillaga laxen i ugnen i 20-25 minuter om laxen är upptinad, annars 30-40 minuter.
🎤 Röst
◀
Steg 1 av N
Stäng (Esc)
← Föregående
Nästa →
▶