Lavendelskorpor – receptbild

Lavendelskorpor

En doft som för tankarna till Provence sprider sig över Rosendal när vi bakar lavendelskorpor. Skorporna blir vackert blåprickiga av lavendelblommorna.

Ingredienser:

IngrediensMängd
sötmandel 120 g
ägg 2
lavendelsocker 2 dl
salt 1 tsk
vetemjöl 5-6 dl
bakpulver 1 tsk
mörk blockchoklad 100 g
äggvita (till pensling) 1

Gör så här

  1. Mal en tredjedel av mandeln fint och resten hackas mycket grovt.
  2. Blanda mandel, ägg, socker och salt. Tillsätt 3 dl av vetemjölet blandat med bakpulvret, därefter den lätt mjölade chokladen.
  3. Till slut blandas resten av mjölet ner lite i taget. Passa så att det inte blir för mycket.
  4. Rulla ut längder som läggs på smord plåt. Pensla dem med äggvita.
  5. Grädda i 180° i cirka 15–20 minuter.
  6. Skär längderna i skorpsnittar och torka dem i 100° i cirka 30–40 minuter.