En klassisk italiensk lasagne med köttfärssås och krämig béchamelsås, perfekt för en rejäl middag.
Ingrediens | Mängd |
---|---|
olivolja | 3 msk |
selleristjälkar | 2 st |
lök | 1 st |
morot | 1 st |
vitlöksklyftor | 3 st |
cubetti di pancetta | 140 g |
nötfärs | 500 g |
fläskfärs eller kalvfärs | 500 g |
mjölk | 200 ml |
krossade tomater | 800 g |
lagerblad | 2 st |
rosmarinkvist | 1 st |
timjankvistar | 2 st |
torkad oregano | 2 tsk |
köttbuljongtärningar | 2 st |
rödvin | 500 ml |
torkade pastaplattor | 400 g |
parmesan | 50 g |
mjölk (béchamelsås) | 1.5 l |
lök (béchamelsås) | 1 st |
lagerblad (béchamelsås) | 3 st |
kryddnejlikor | 3 st |
smör | 100 g |
vetemjöl | 100 g |
muskotnöt | efter smak |