En klassisk italiensk lasagne med köttfärssås och krämig béchamelsås, perfekt för en rejäl middag.
| Ingrediens | Mängd |
|---|---|
| olivolja | 3 msk |
| selleristjälkar | 2 st |
| lök | 1 st |
| morot | 1 st |
| vitlöksklyftor | 3 st |
| cubetti di pancetta | 140 g |
| nötfärs | 500 g |
| fläskfärs eller kalvfärs | 500 g |
| mjölk | 200 ml |
| krossade tomater | 800 g |
| lagerblad | 2 st |
| rosmarinkvist | 1 st |
| timjankvistar | 2 st |
| torkad oregano | 2 tsk |
| köttbuljongtärningar | 2 st |
| rödvin | 500 ml |
| torkade pastaplattor | 400 g |
| parmesan | 50 g |
| mjölk (béchamelsås) | 1.5 l |
| lök (béchamelsås) | 1 st |
| lagerblad (béchamelsås) | 3 st |
| kryddnejlikor | 3 st |
| smör | 100 g |
| vetemjöl | 100 g |
| muskotnöt | efter smak |