Lakritskola – receptbild

Lakritskola

En härlig lakritskola med pulvriserad lakritskaramell och en touch av flingsalt som ger en perfekt balans mellan sött och salt.

Ingredienser:

IngrediensMängd
lakritskarameller 1 dl
vispgrädde 2 dl
socker 2 dl
ljus sirap 2 dl
flingsalt 0.5 tsk

Gör så här

  1. Stöt eller krossa lakritskaramellerna, t ex turkisk peppar, i en mortel.
  2. Blanda lakritskarameller med vispgrädde, socker och ljus sirap i en kastrull.
  3. Låt koka på svag värme till 125°C, cirka 40 minuter.
  4. Gör kulprovet för att kontrollera kolans konsistens.
  5. Häll smeten i en form med bakplåtspapper.
  6. Strö över flingsalt.
  7. Låt kolan svalna och skär i avlånga bitar.
  8. Rulla in bitarna i bakplåtspapper.
  9. Förvara kolan i kylen.