Kyckling med äpple & rosmarin – receptbild

Kyckling med äpple & rosmarin

Superenkel rätt som sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser:

IngrediensMängd
kycklingklubbor 6
vitlöksklyftor 3
dijonsenap 4 msk
japansk soja 2 msk
hackad rosmarin 2 msk
fasta röda äpplen 4
rapsolja
salt
svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär vitlöken i skivor.
  3. Blanda vitlöken med senap, soja, rosmarin, 2 msk rapsolja, 2 tsk salt och ¾ tsk peppar.
  4. Gnid in kycklingklubborna med marinaden. Lägg i en oljad ugnsform med skinnsidan uppåt.
  5. Kärna ur och skär äpplena i klyftor och lägg runt om kycklingen. Häll på 1 ½ dl vatten. Täck med folie. Ställ in i mitten av ugnen ca 1 timme.
  6. Ta bort folien och höj ugnstemperaturen till 225°C. Låt stå ytterligare 15–20 minuter, tills kycklingen är gyllene. Servera gärna med rostad rotfrukter.