Kyckling i röd curry – receptbild

Kyckling i röd curry

En smakrik och värmande rätt med kycklinglårfilé och röd currypasta, perfekt att servera med jasminris.

Ingredienser:

IngrediensMängd
kycklinglårfilé 1 kg
salt och peppar
rapsolja
gul lök 1 st
vitlöksklyftor 2 st
morötter 2 st
röd chilifrukt 1 st
vitkål 300 g
kokosmjölk 200 g
hönsbuljong 3 dl
tomatpuré 2 msk
röd currypasta 2 msk
hackad basilika ½ dl

Gör så här

  1. Skär löken i klyftor, skiva vitlöken och morötterna. Kärna ur och skiva chilin. Skär vitkålen i bitar.
  2. Dela lårfilébitarna på mitten och krydda med salt och peppar. Bryn köttet i lite rapsolja i en stekpanna eller direkt i en stekgryta. Bryn tills det får lite färg.
  3. Lägg ner lök, vitlök, morötter, chili och vitkål i pannan och låt fräsa med någon minut under omrörning.
  4. Tillsätt kokosmjölk, buljong, tomatpuré, currypasta och hackad basilika. Låt grytan småputtra i cirka 25 minuter och servera med nykokt jasminris.