Kryddig färs med bönröra och pita – receptbild

Kryddig färs med bönröra och pita

En smakrik och kryddig färsrätt med en len bönröra och fräsch sallad, perfekt att servera med pitabröd.

Ingredienser:

IngrediensMängd
cannellinibönor 2 burkar
burk cannellinibönor 380 g
vitlöksklyftor 2 st
färskpressad citronjuice 2 msk
gul lök 1 st
nötfärs 400 g
malen spiskummin 1 tsk
paprikapulver 1 tsk
malen koriander 1 tsk
isbergssallad 1 liten
jalapeño 1 st
koriander 1 kruka
pitabröd 4 st
olivolja
salt

Gör så här

  1. Häll av och skölj bönorna, låt rinna av. Lägg i en kastrull med 1–2 dl vatten och vitlöken. Koka upp och låt sjuda under lock ca 5 minuter. Mixa till en slät puré med ½ tsk salt och 1 msk citronjuice.
  2. Skala och hacka löken. Stek färsen i 2 msk olja tills den får färg. Tillsätt lök, kryddor och ½ tsk salt och stek på medelvärme ca 5 minuter.
  3. Strimla salladen. Skiva jalapeño. Blanda sallad och jalapeño med plockad koriander, 1 msk olja, 1 msk citronjuice och 1 krm salt.
  4. Servera bönröran ljummen i djupa tallrikar och toppa med färs och sallad. Servera med pitabröd.