Krämig äppelsill från grunden – receptbild

Krämig äppelsill från grunden

Inläggningssill i krämig sås med fräscht somrig äppelsmak.

Ingredienser:

IngrediensMängd
äppelcidervinäger 1 dl
strösocker 1 dl
vatten 1 dl
inläggningssill 2 burkar
syrligt äpple 1 st
selleristjälk 1 st
gräddfil 1 dl
majonnäs 0.5 dl
finrivet citronskal 1 msk
finskuren gräslök 2 msk
honung 1 msk
salt
peppar

Gör så här

  1. Blanda äppelcidervinäger, strösocker och vatten i en kastrull.
  2. Koka upp och låt kallna.
  3. Häll av och skölj inläggningssill.
  4. Skär sillen i cirka 2 cm stora bitar.
  5. Lägg i lagen och låt stå i kylen 1–2 dygn.
  6. Dela, kärna ur och finhacka äpplet.
  7. Skär selleristjälken i tunna skivor.
  8. Blanda gräddfil med majonnäs, finrivet citronskal, finskuren gräslök och honung.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Vänd ner äpplet och sellerin.
  11. Häll av sillen och vänd ner i såsen.