köttfärsbiffar med getost-youghurt – receptbild

köttfärsbiffar med getost-youghurt

Krämig yoghurt med getost smakar mycket bra till färsbiffar av lamm eller köttfärs. Enkelt att lyckas och gott smaksatta med senap och vitlök.

Ingredienser:

IngrediensMängd
nötfärs 400 g
äggulor 2 st
salt 1 tsk
svartpeppar 1 krm
dijonsenap 2 tsk
vitlöksklyfta 1 st
mellangrädde 1.5 dl
smör Svenskt Smör från Arla
matyoghurt 2 dl
getost 100 g

Gör så här

  1. Blanda färsen med äggulor, salt, peppar, senap och finhackad vitlök.
  2. Tillsätt grädde lite i taget och blanda till en jämn färs.
  3. Forma 8 biffar.
  4. Stek dem i smör i en stekpanna på medelvärme ca 3 min per sida.
  5. Mosa osten och blanda den med matyoghurten.