Körsbärskaka med kokos – receptbild

Körsbärskaka med kokos

En saftig körsbärskaka med smak av kokos som är perfekt för fikastunden.

Ingredienser:

IngrediensMängd
smör 200 g
strösocker 3 dl
ägg 3 st
vatten 1 dl
vetemjöl 3 dl
riven kokos 2 dl
bakpulver 1 1/2 tsk
vaniljpulver 1/2 tsk
frysta eller färska urkärnade körsbär 250 g
riven kokos till formen
florsocker till glasyr 2 dl
vatten till glasyr 2 msk

Gör så här

  1. Vispa rumstempererat smör och strösocker luftigt med elvisp.
  2. Tillsätt äggen ett i taget.
  3. Rör ner vatten.
  4. Blanda vetemjöl, riven kokos, bakpulver och vaniljpulver i en separat skål.
  5. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet.
  6. Rör ner körsbären.
  7. Smörj en form (1 1/2 liter) och bröa med riven kokos.
  8. Häll smeten i formen.
  9. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175°C i 1 timme.
  10. Känn med sticka så att kakan är torr.
  11. Låt kakan svalna.
  12. Ringla eventuellt över glasyr gjord på florsocker utrört i vatten.