En härlig rätt med kokta blåmusslor serverade med krispiga pommes frites i ugnen och en smakrik, rökig aioli.
| Ingrediens | Mängd |
|---|---|
| blåmusslor | 1,5 kg |
| smör | 2 msk |
| morot | 1 st |
| palsternacka | 1 st |
| schalottenlök | 1 st |
| torrt vitt vin | 2 dl |
| fiskbuljong | 2 dl |
| grädde | 2 dl |
| persilja | 1 näve |
| salt | |
| peppar | |
| bakpotatis | 4 st |
| olivolja | 3 msk |
| flingsalt | |
| äggulor | 2 st |
| fransk senap | 2 tsk |
| pressad citron | 0,5 msk |
| olivolja | 2 dl |
| liquid smoke (rökessens) | 2 droppar |
| vitlöksklyfta | 1 st |
| salt | |
| vitpeppar |