Kokospaj med äpplemos – receptbild

Kokospaj med äpplemos

En härlig kokospaj med äpplemos som fyllning, perfekt som en söt avslutning på middagen.

Ingredienser:

IngrediensMängd
äpplen 8 st
margarin 100 gram
vetemjöl 3 dl
kallt vatten 2 msk
smör 50 gram
honung 0.5 dl
salt en nypa
vispgrädde 1 dl
kokosflingor 175 gram
kanel efter smak

Gör så här

  1. Skala och kärna ur äpplena, dela dem i kvartar.
  2. Ångkoka äpplena i kvartar i ca 15 minuter.
  3. Lyft upp äpplena och mixa till ett mos, smaka eventuellt av med kanel.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Blanda margarin, vetemjöl och kallt vatten till en pajdeg.
  6. Tryck ut degen i en form och förgrädda i ca 10 minuter.
  7. Smält smör med honung, en nypa salt och vispgrädde i en kastrull.
  8. Rör i kokosflingorna i smörblandningen.
  9. Ta ut pajskalet ur ugnen, häll på äpplemoset och sedan kokosblandningen ovanpå.
  10. Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills kokosen fått fin färg.