En krämig och smakrik kokosglass som görs med kokosgrädde och rostad kokos för extra smak och textur.
Ingredienser:
Ingrediens
Mängd
kokosgrädde
1 burk (400 ml)
vaniljpasta eller vaniljstång
1 tsk eller 0,5 st
glykos
20 g
socker
100 g
äggulor
4
kokosflingor
1 dl
Gör så här
Värm kokosgrädden, glykos och vaniljen till kokpunkten.
Vispa samman socker och äggulor tills det blir vitt och fluffigt.
Häll försiktigt den varma mjölken över äggulorna medan du hela tiden vispar.
Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning till 84 grader.
Lägg plast på glassmeten och ställ in den i kylen över natten, eller 5-6 timmar.
Kör glassen i glassmaskin.
Rosta kokosflingorna i en panna och låt dem svalna. Rör ner dem i glassen när du har kört den i glassmaskinen. Frys sedan glassen i minst 3-4 timmar innan servering. Om du vill frysa den i silikonformar så häll den i dem efter glassmaskinen och innan du ställer in glassen i frysen.